Thema 2017: “Ons Dorp”


Thema optocht  " Ons Dorp".

Om  13.30 uur  trekt de  folkloristische optocht een hoogtepunt van Festeynder door de kern van Nederweert-Eind

Dit jaar is het thema; “Ons Dorp” in de jaren 70 gezongen door Wim Sonneveld. Een thema dat niets aan het toeval overlaat.

Naast straattheateracts, straatmuziek, goochelaars en humor gaat er een bonte stoet door de straten van de dorpskern van Nederweert-Eind  als thema ‘ Ons dorp’..  U wordt meegenomen naar het begin van de 20ste eeuw naar het dorpsleven in al haar facetten. Ambachtslieden en boeren verkopen hun zelfgemaakte producten, maar ook rondtrekkende handelaren proberen hun waren te slijten aan de dorpsbewoners. Vele vervoersmiddelen uit die tijd zoals een turfkar, mallejan, tractors en een hondenkar rijden mee. Diverse verenigingen uit die periode demonstreren hun activiteiten.  Een grote zigeunergroep met waarzegster voorspellen jouw toekomst. De optocht roept de sfeer op van een dorp uit het begin van de 20ste eeuw.

De optocht roept de sfeer van vroeger door spel, uitbeelding en interactie met het publiek op. Het wordt een kleurrijk spektakel met ruim 300 deelnemers.

De optocht tijdens Festeynder is voor de meeste bezoekers het hoogtepunt van de dag.

Optocht Festeijnder in het teken van  evergreen van Wim Sonneveld 

Wim Sonneveld is precies 100 jaar geleden geboren. Zijn bekende lied "Ons Dorp" is de rode draad in de Festeynderoptocht van 2017. Het lied "Ons Dorp" staat nog jaarlijks hoog in de top 2000 .

In de optocht laten we zien hoe er vroeger werd gewoond, gewerkt en geleefd. Maar ook hoe snel dit leven in de jaren 60 veranderde.