Festeynder

Feestje bouwen? Dit zijn de beste festivals in Nederland!

Daar zijn de zomerdagen! Voor de festivalgangers betekent dit ongetwijfeld het ene festival na het andere. Hoewel we het dit jaar jammer genoeg weer zonder festivalzomer moeten stellen, betekent dit niet dat we dat heerlijk festivalgevoel niet in huis kunnen halen. Omdat we al reikhalzend uitkijken naar de buitengewone festivals in 2022, willen we je alvast de drie beste festivals meegeven die je volgend jaar moet bezoeken en ook enkele kleine festivals die zelfs dit jaar nog plaatsvinden (als COVID-19 het toelaat natuurlijk).

Ga mee op reis doorheen Nederland dankzij deze festivals

In dit artikel gaan we in op drie Nederlandse festivals: Lowlands. Zwarte Cross en Best Kept Secret Festival. Niet alleen omdat deze festivals je een zeer divers aanbod aan muziek en entertainment aanbieden, maar ook omdat je de kans krijgt om zo Nederland te verkennen. Van Biddinghuizen naar Lichtenvoorde en dan de Beekse Bergen als eindbestemming.

  • Lowlands

Zeg je Nederlandse festivalzomer? Dan denken de meesten onder ons aan Lowlands. Hoewel dit festival in Biddinghuizen al uitgegroeid is tot een van de grootste festivals in Nederland, wordt het toch nog steeds elk jaar populairder. Dit is omdat je er drie dagen lang kan genieten van een uitgebreid repertoire aan muziek, zoals rock, dance, pop hip hop en alternatieve muziek, en ook van films, theateropvoeringen, cabaret, stand-up comedy, etc. Ook de campingsfeer mag er absoluut zijn op Lowlands, want er zijn maar liefst 7 campings! Ja, als je 55.000 bezoekers verwacht, dan heb je wel meer dan één camping nodig.

  • Zwarte Cross

In België hebben ze Rock Werchter, in het Verenigd Koninkrijk is er Glastonbury, maar geen enkel festival kan tippen aan de Zwarte Cross in Nederland. Dit festival, dat plaatsvindt tussen Lichtenvoorde en Lievelde, stelt al jarenlang een unieke mix van muziek, spektakel, sport en enorm veel fun voorop. Tijdens elke editie kan je namelijk genieten van honderden optredens van bands, artiesten, theatermakers, etc. die de tientallen podia van het festival betreden. Zoals de naam ook al doet vermoeden, richt Zwarte Cross zich op motorcross, waardoor je er ook adembenemende motorcross stunts kan bewonderen. Tijdens dit festival komen diverse en unieke werelden bij elkaar en het is dus niet te verwonderen dat er elk jaar ongeveer 220.000 bezoekers naar de Zwarte Cross afzakken.

  • Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret Festival is absoluut niet meer een geheim voor festivalgangers, aangezien het festival de voorbije jaren enorm populair werd. Het is zeker te begrijpen waarom! Het festival biedt een zeer uitgebreid aanbod aan acts aan, variërend van grote namen uit de indierock wereld tot meer onbekende elektronica-bands en van rocklegendes tot lokale hip hop-bands. Wat Best Kept Secret zo geliefd maakt, zijn de rustgevende sfeer aan het water (het festival ligt namelijk in het Safaripark Beekse Bergen) en de goed verborgen schaduwrijke bossen waar je kan genieten van overheerlijk culinaire gerechten.

Nog gaan feesten in 2021? Het kan !

Hoewel bovenstaande festivals jammer genoeg pas in 2022 opnieuw plaatsvinden, zijn er toch enkele festivals waar je dit jaar al naartoe kan. Zo kan je als fan van metal muziek terecht op Dynamo Metal Fest en als je van housebeats houdt, dan staat het populaire house- en technofestival Soenda Festival op je te wachten. Wil je concerten afwisselen met stand-up, theater en andere leuke activiteiten? Dan kan je daarvoor terecht bij Paaspop, Dauwpop en Central Park! Vergeet bij deze festivals ook zeker niet je festivalbandje te laten knippen, want dan krijg je namelijk de kans om deel te nemen aan leuke kansspelen, om mooie festival-accessoires te winnen.

Natuurlijk mogen ook andere festivals zoals Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Awakenings Festival en Mysterlands niet op je festivallijstje ontbreken. Houd ook zeker de line-up van The Woods, Draaimolen Festival, en Zeezout Festival in het oog want die festivals staan zelfs nog voor 2021 gepland. Steek dus alvast je festival-essentials in je festival-rugzak!

28 Aug 2021